Hypnotherapie prestatiecode: 24501

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van therapie die gebruik maakt van trance. Door het toepassen van diverse hypnotherapeutische technieken kan deze trance worden opgewekt, zodat de mogelijkheid ontstaat om je interne hulpbronnen aan te boren en te activeren om zo tot genezing te komen.

Tijdens de sessies kan je, met suggesties van de hypnotherapeut, je denkwereld gaan her kaderen zodat oude patronen in je doen en laten je niet meer zullen beperken of hinderen. Je zult de wereld dan op een andere manier beleven en daar dan vervolgens op reageren.

De effectiviteit staat of valt met de motivatie die men heeft. Als je niet in trance wilt, dan zal het ook niet lukken. Daarmee is gelijk gezegd dat hypnose zelfhypnose is. Ik kan je alleen maar helpen om in hypnose te gaan.

Hypnotherapie heeft veel te bieden. Zo kun je werken aan emotionele, psychische of lichamelijke klachten. Het is een manier om bewuster te worden van allerlei belemmerende en beperkende gedachten en gedragspatronen in jouw leven en om je daarvan te bevrijden. Hypnotherapie kan jou helpen meer balans en zelfvertrouwen te vinden en evenwichtiger in het leven te staan.

Wat is hypnose?

Iedereen maakt dit dagelijks mee en je staat er totaal niet bij stil. Het is, net als slaap, een natuurlijk verschijnsel. Bv. je bent verdiept in een boek of je dagdroomt wat voor je uit. Of, terwijl je autorijdt besef je opeens dat je een heel stuk hebt gereden waarvan je je niet bewust bent omdat je gedachten elders zijn. Je bent dan in trance. Jouw onbewuste zorgt voor je veiligheid.

In de hypnotherapie wordt deze trance dus bewust opgeroepen om je te doen concentreren op je innerlijk.

Zodoende worden wegen gevonden om snel en doeltreffend je functioneren te verbeteren en jouw klachten te doen verdwijnen.

Tijdens de trance blijf je alert en gebeurt er niets wat jij niet wilt. Vergelijk dit maar met de eerder genoemde autorit. Als er zich plotseling een gewijzigde verkeerssituatie voordoet, reageert jouw onderbewuste op de juiste manier.

De term hypnose duidt dus een bewustzijnstoestand aan waarbij je diep ontspannen bent en volledig geconcentreerd. Je geraakt in een vorm van verhoogde concentratie en diepe ontspanning en je zult merken dat dit prettig is voor geest en lichaam.


Zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk deze behandeling.

Afspraak maken AVG Privacy