Bijscholing: 'De mens in ontwikkeling'

De reden van het opzetten van de bijscholing ‘De mens in ontwikkeling is om duidelijk de link te leggen tussen de geest en het lichaam. Wij gaan in op datgene wat we niet zien, maar wat wel een grote invloed heeft op ons systeem en groei als mens. Er is meer tussen hemel en aarde. Ook in de wetenschap is men tot de conclusie gekomen dat materie energie in beweging is. Deze cursus biedt een verdieping vanuit de medische basiskennis gelinkt aan het energetische lichaam. In ons hedendaagse leven wordt een teken van het lichaam (bijvoorbeeld ziekte) gezien als een fout van het lichaam die aangepakt moet worden. Niet meer als een roep van het lichaam, ons laatste waarschuwingsmiddel, om aan te geven dat er iets verkeerd is in onze manier van leven of denken.


Bijvoorbeeld:
Een voorhoofdsholte ontsteking wordt gezien als een ziekte en er worden medicijnen op losgelaten om deze te bestrijden. De oorzaak wordt niet gezocht in onze manier van doen. Misschien gaat aan deze ontsteking wel een periode van piekeren vooraf, malen in het hoofd zonder over te gaan op het oplossen van wat ons bezig houdt.


Deze bijscholing is erop gericht om deze samenhang naar voren laten komen, en daarin juist de grote invloed van de geest te tonen. Het gaat er om een nieuwe kijk op de materie te ontwikkelen en hierdoor nieuwe verbanden te gaan leggen. Het lichaam wordt hierbij gezien als een verdichting van de geest en draagt ook alle wijsheid in zich. Dit is ook duidelijk te zien bij een beschadiging van de huid, deze geneest van zelf. Het lichaam geeft ook aan als het rust nodig heeft, je voelt je moe en het concentreren wordt moeilijker. Helaas negeren we dit te vaak en gaan we gewoon door, met alle gevolgen van dien op de lange termijn.


Programma bijscholing ‘De mens in ontwikkeling:

1 module is gelijk aan een bijscholingsdag MBK en/of PSBK


Module 1

  • 1: Basiskennis van mens in ontwikkeling
  • 2: Incarnatie en excarnatie
  • 3: Huid, lichaamsweefsels en bewegingsapparaat

Module 2

  • 4: Spijsvertering
  • 5: Endocriene systeem
  • 6: Zenuwstelsel en zintuigen

Module 3

  • 7: Circulatie en ademhaling
  • 8: Nieren, geslachtsorganen en blaas

Kosten

Afhankelijk van de locatie


Doelgroep:

Voor alle natuurgeneeskundig therapeuten, die reeds beschikken over MBK en/of PSBK en zich willen verdiepen in het verband tussen het fysieke lichaam de energetische werking ervan.

Eerst: dag 1, daarna zijn dag 2 en 3 los van elkaar te volgen.
Er wordt aan het eind van iedere dag een certificaat afgegeven.
Na het volgen van alle 3 de dagen volgt een certificaat van de hele module.

Studiemateriaal
Bij deze bijscholing zit een syllabus met authentiek, gecertificeerd lesmateriaal, waarin alle ins en outs van de energetische kennis en hun samenhang met de verschillende orgaansystemen uitgebreid worden besproken. De syllabus kan dan ook prima als naslagwerk worden gebruikt.


Docenten:

angela

Angela Wouters

Docente medische basis kennis en natuurgeneeskundig therapeut

In 1981 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie in Den Bosch.
Tijdens mijn werk als fysiotherapeute kwam ik in aanraking met de voetreflexbehandelingen. Hierdoor getriggerd ben ik de opleiding Voetreflextherapie gaan volgen bij Kosmos in Eindhoven. Sinds 1996 heb ik mijn praktijk als additief geneeskundig therapeute, waarin ik me vooral bezighoud met voetreflex en massages.
Daarnaast ben ik in dat zelfde jaar 1996 gevraagd les te komen geven bij Kosmos en wel de MBK, zowel Anatomie, Fysiologie en Pathologie en dat ben ik al die jaren tot nu toe blijven doen, weliswaar bij andere opleidingen. Dit lesgeven doe ik met heel veel bewondering en verwondering voor het menselijk lichaam, wat ik ook belangrijk vind mijn studenten mee te geven. Tot slot wil ik nog melden dat ik de opleiding tweede graad Biologie heb gedaan aan de Fontys in Tilburg en deze opleiding in 2006 heb afgesloten, momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding Didactiek voor HBO-docenten.

Bereikbaar via 06-24632434 / a.woutersvanleeuwen@live.nl


elena

Elena den Blanken

Psychotherapeut en geeft lezingen en workshops voor persoonlijke ontwikkeling

Sinds 1995 ben ik werkzaam als zodanig zowel in het binnen als buitenland. Mijn behandelingen zijn gericht om mensen hun eigen kracht en zelf-genezend systeem te helpen hervinden en te activeren.

Door gebruik te maken van eigentijdse technieken, die keer op keer bewijzen zeer waardevol te zijn en de kennis die ik verworven heb gedurende mijn jarenlange ervaringen als therapeut en HBO studies zoals NLP, hypnotherapie, psychologie/ PSBK en MBK, maakt het een diverse maar ook brede manier van aanpak.

Ik heb 10 jaar in Nieuw-Zeeland gewoond. In 2000 ben ik teruggekomen naar Nederland en in 2002 heb ik het ‘Additief Geneeskundig Centrum’ opgezet. In Nieuw-Zeeland werkte ik als geregistreerd therapeut in mijn eigen praktijk met o.a. hypnose, NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), regressie- en ontspannings- technieken.

Ook werkte ik veel met probleem tieners. In samenwerking met de politie heb ik velen van hen begeleid en onderdak gegeven. Daarnaast werkte ik voor slachtofferhulp en thuishulp en heb ik nauwe contacten opgebouwd met de Maori’s, door uit te gaan van wederzijds respect.

Bereikbaar via 06-27361131 / agc@agcentrum.nl


Looptijd Accreditatie
3 dagen SNRO 1,5 ECT SNRO
3 dagen CGO 1,5 ECT CGO
3 dagen KTNO 1,5 ECT KTNO
Erkend door: GRO

Erkenning van: VNRT 10D punten / NVST / VIV / FAGT / CAT / Kwaliteitstherapeuten / NFG /ZHONG /VNT/VBAG/ verder alle beroepsverenigingen onder koepel organisatie RBCZ


Via Datum Les locatie
Total health academie
(aanmelden via de Total health knop)
Draaibrug 4
3991 LA
Houten
Jolanda Vleugel academie
(aanmelden via de ELAN knop)
Kerkstraat 7
6561 CC
Groesbeek